Dijeli

Grad Bihać će uskoro na rijeci Uni dobiti još jedan uređeni otok. Na Gradskoj otoci u toku je uređenje šetnice, izgradnja novih objekata i drugih sadržaja koji će upotpuniti ljepotu Une i turističke ponude.

Foto: Klix.ba

Iako građevinska sezona nije u toku, radovi na Gradskoj otoci odvijaju se planiranom dinamikom i napreduju onoliko koliko to vremenski uvjeti dozvoljavaju. Nova rasvjeta, šetnica od 420 metara te brojni drugi sadržaji, uskoro će krasiti mjesto na koje je izmještena statua Djevojke s Une.

“Iako se često pitam zašto je Bihaću ovoliko decenija trebalo da najljepšu prirodnu lokaciju u centru grada uredi i stavi u parkovsku funkciju, najbitnije je da će završetkom ovog projekta više građana i turista uživati u tim ljepotama. I ovu priliku koristim da napomenem da su u ovogodišnjem budžetu Grada zahvaljujući vijećnicima Pomaka predviđena sredstva za izgradnju dva nova drvena mosta i šetnicu koja će spojiti i ostale otoke koje se nalaze u centru grada i u konačnici izaći na ‘Higijensko’, što će otvoriti jednu jedinstvenu šetnicu u centru grada u kojoj ćemo uživati i mi i naši posjetitelji”, kazao je direktor Turističke zajednice grada Bihaća Armin Amidžić.

Dodao je da ovaj projekt pomaže daljoj afirmaciji turizma u Bihaću te nudi razlog više da oni koji posjete ovaj grad, izraze želju da duže ostanu i uvjere se koliko je Una lijepa i mistična pa i u samom centru grada.

“Trenutni radovi na Gradskoj otoci, oni prije njih, ali i oni koji će uslijediti, realiziraju se kao puzzle u slagalici prateći širu viziju projekta ‘Smaragdni put’, kako bi u konačnici sam centra grada dobio svoj jedinstven turistički proizvod”, dodaje Amidžić.

Smaragdni put je ustvari projekt koji obuhvata povezivanje svih otoka te gradnju novih parkova za djecu i odrasle.

Nakon završetka radova u parku slijedi raspisivanje javnog poziva za gradnju dva nova mosta, a u konačnici centar Bihaća će dobiti jedan novi izgled.

Klix.ba

Ostavite odgovor