Dijeli

U Bosanskoj dolini piramida svakodnevno možete sresti poznate ljude koji energiju za rad i smiraj za dušu prikupljaju upravo u Visokom. Tu se rađaju i neki novi, interesantni projekti, a upravo rađanju jednog takvog projekta prisustvovali smo u Kompleksu Ravne.

Naime, na Ravnama smo sreli čuvenog hrvatskog muzičara Gorana Karana koji je redovan gost, a s njim u društvu je bila svestrana umjetnica, muzičar i glumica Elis Lovrić. Interesovalo nam je šta se zbiva u Bosanskoj dolini piramida i šta to spremaju ova dva umjetnika, a Goran nam je prvima i otkrio.

– U Visokom boravimo kod dr. Osmanagića, a trebalo nam je najprijateljskije mjesto u krugu od 1.000 km i pronašli smo ga ovdje. Radimo predstavu koje će biti neka vrsta muzičke ispovijedi s gitarom, a radni naslov je „Ljubav je fer – Priče iz moje ulice“. – otkrio nam je Goran.

U pitanju je Goranova predstava, u kojoj je i glavna uloga, a Elis je zadužena za režiju.

– Ovdje sam već bila dva puta i jako me obradovalo kada me Goran pozvao i predložio da projekat započnemo upravo ovdje. Što se predstave tiče, sreli smo se prije par godina na Šibenskom festivalu gdje se i rodila ideja, koja mi se svidjela, koja uključuje moj cjelokupan glumački rad, ali i muziku, odnosno jednu stvaralačku sinergiju. – kazala nam je Elis.

– Nadam se da ćemo premijeru imati u parku ‘Ravne 2’ za naše osvjedočene prijatelje. Sve ovo ovdje mi se jako dopada, svakim dolaskom sam sve bliži s ljudima, a i sve ide nekako opušteno, mnogo toga se uradi bez pretjeranog trčanja i umora. – kazao nam je Goran te poslao i poruku ljudima da dođu u Bosansku dolinu piramida, gdje se „srce otvori i iz njega ljubav poteče“.

Bosanska piramida Sunca

Ostavite odgovor