Dijeli

Sezona u Bosanskoj dolini piramida polako se zahuktava, a ovih dana najveći broj posjetilaca stiže nam iz zemalja regiona, dok pomalo stižu i strani gosti.

– Prethodnih dana najviše posjetilaca smo imali iz Beograda i Novog Sada, tokom vikenda imali smo i organizovane grupe iz Kruševca, Bijeljine, ali i velike grupe gostiju iz Mađarske. Za narednu sedmicu također imamo najave dolazaka nešto većih grupa iz Češke i Mađarske, a u ovom periodu osim zemalja regije, Srbije i Hrvatske, naravno i naše zemlje, najviše posjetilaca nam dolazi iz Češke, Slovačke, Mađarske, ali i Njemačke i Italije. – kazala nam je koordinatorica Fondacije Anja Mirković.

Posjetioce kao i svih godina najviše privlači Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, ali i park „Ravne 2“ koji svakodnevno postaje bogatiji za nove sadržaje.

– Ovdje dolazim još od 2015.godine kada sam prisustvovala Gong festivalu u sklopu Ljetnog solsticija i apsolutno sam se zaljubila u energiju ovog mjesta i ljude koja sam imala priliku sresti ovdje. Od tada sam osjetila potrebu i želju da dolazim redovno i evo godinama sam ovdje, godinama dolazim, ali i dovodim pojedince i grupe, kako iz Srbije, tako i drugih zemalja regije. – kazala nam je Lili Bajić iz Novog Sada, koju smo ove subote sreli u Kompleksu Ravne sa grupom posjetilaca iz Novog Sada.

Park „Ravne 2“ će uskoro biti bogatiji za dvije izuzetno zanimljive statue čija izgradnje je u toku, a u pitanju su statue velikana, Tvrtka I Kotromanića i kraljice Teute, a tokom ljeta u parku „Ravne 2“ sve posjetioce očekuje i bogat kulturni i muzički program, uz tradicionalni „Summer Solstice Festival“ na kojem ove godine nastupaju Crvena Jabuka, Milica Todorović i Zoster. Svi ovi podaci su i najbolja pozivnica svim posjetiocima da dane vikenda i ljeto koje nam dolazi što češće provode u Bosanskoj dolini piramida.

Bosanska piramida Sunca

Ostavite odgovor