Dijeli

Lokacije u Bosanskoj dolini piramida, posebno Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, postaju posjećene tokom cijele godine. Ranijih godina zimski period je u Visoko privlačio nešto domaćih gostiju, a sada je situacija potpuno drugačija, a lokacije su otvorene i posjećene svih 365 dana u godini. Ranijih godina početka sezone su označavali martovski dolasci gostiju iz Bugarske, a sada bez prekida imamo goste iz svih dijelova Europe, pa su tako u nedjelju 19.februara u Visoko stigli organizovano i gosti iz Slovenije.

– U grupi koja je s nama nalazi se 28 ljudi, a u pitanju su dobrovoljni davaoci krvi. Svake godine otkrivamo i posjećujemo interesantne lokacije, a posebno nas zanima Bosna i Hercegovina i jedna od želja već neko vrijeme je bila da posjetimo i piramide. Grupa se odlučila da dođemo, obišli smo lokacije, vidjeli i doživjeli sve ovo i svi zajedno nosimo pozitivne utiske, a već sada znam da će mnogi od današnjih posjetilaca ponovo da se vrate. – kazala nam je Natalija Gomzija Blanovec, sekretarka Crvenog križa Lendava u Sloveniji.

Grupu gostiju iz Slovenije je pozdravio i dr. Semir Osmanagić, te im se pridružio u obilasku parka „Ravne 2“, ali im i dao sve najbitnije informacije o otkriću prvih europskih piramida.

Ostavite odgovor